Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Voor wie is Micro Hair Pigmentation (MHP) geschikt?

MHP is geschikt voor zowel mannen als vrouwen met volledige haaruitval. Als de hoofdhuid begint door te schijnen door haaruitval is MHP ook toepasbaar. Na een FUT of strip haartransplantatie is Micro Hair Pigmentation ook toe te passen voor het minder zichtbaar maken van littekens. Deze behandeling is daarnaast geschikt voor mannen die meer dichtheid wensen bij een kaal geschoren kapsel. Let op: de minimale leeftijd is 18 jaar.

Hoe ziet Hair Pigmentation er uit?

Haar pigmenten zijn geen echt haar. Toch zijn de pigmenten vanaf een normale afstand niet te onderscheiden van echt haar.

1

Staat uw vraag niet tussen deze lijst?

MHP-behandeling

Wat is het verschil tussen een tattoo-sessie en MHP behandeling

Een tattoo-sessie en MHP behandeling zijn totaal verschillend. De specialisten van Clinic4Hair gebruiken de tricopigmentatie techniek, ontwikkeld door Milena Lardi in Italië. De MHP specialisten bij Clinic4Hair hebben een uitgebreide training gevolgd van Milena Lardi accreditatie en zijn hier dus voor gecertificeerd. Elke hoofdhuid en haren zijn anders. De specialisten en adviseurs van Clinic4Hair weten dankzij hun ervaring en deskundigheid de perfect passende haarlijnen te ontwerpen voor elk huidtype en herkennen alle uiteenlopende onregelmatigheden.
De ‘haarstoppels’ van Micro Hair Pigmentation zijn met het blote oog niet te onderscheiden van echte stoppels. Dit komt door de speciaal ontwikkelde tricopigmentatie naalden. Deze zijn veel kleiner en korter en de punt van deze naald is speciaal ontwikkeld voor Micro Haar Pigmentatie. De pigmentatie is bovendien exclusief voor deze behandeling. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van tatoeage apparatuur of permanente make-up

Hoe kort moet het haar geschoren worden voor Micro Hair Pigmentation?

Het beste is om uw haren één dag voor de behandeling te scheren op een lengte van 0,5 tot 1 millimeter. Het is raadzaam om uw scheerapparaat of -mesje te desinfecteren, zodat er geen ontstekingen kunnen ontstaan.

Als u meer optische dichtheid wilt, kunt u uw haren na Micro Haar Pigmentatie weer laten groeien. Het is mogelijk om tussen langere en bestaande haren te werken, maar dit wordt niet aangeraden. Als u uw haren later afscheert zullen de pigmenten niet optimaal verspreid zijn. Daarom vindt hierna nog een touch-up sessie plaats om een shaven look met een natuurlijke uitstraling te creëren.

Wanneer moet er een touch-up sessie plaatsvinden?

Met touch-ups behoudt u een natuurlijk resultaat met een frisse uitstraling. Tijdens deze sessies worden er nieuwe pigmenten geplaatst. Een touch-up sessie duurt gemiddeld 2 uur. Hoe vaak u een touch-up behandeling moet doen, hangt af van uw levensstijl en huidtype. Zo hebben actieve mensen, mensen met een vettere huid en mensen die veel transpireren sneller een touch up nodig. De kosten voor touch-ups zijn afhankelijk van het aantal zones dat wordt behandeld. Als u langer wacht met een opfrisbeurt, zal een touch-up sessie meer werk kosten en daardoor meer tijd in beslag nemen.

Past een zachte haarlijn of een rechte-strakke haarlijn het beste bij mij?

Onze specialisten en adviseur bespreken samen met u uw wensen. Hiervoor nemen ze de tijd, net als voor het uittekenen van de perfecte haarlijn. Dankzij 20 jaar ervaring in haartransplantaties bij Transhair, creëren de specialisten van Clinic4Hair de perfect passende haarlijn voor u. De vorm van uw gezicht en leeftijd worden hierin uiteraard meegenomen. Of u nu een natuurlijke zachte haarlijn of een jeugdige strakke haarlijn wilt, de specialisten zullen uw haarlijn perfect maken.

2

Staat uw vraag niet tussen deze lijst?

Optische haardichtheid

Hoe ziet het resultaat er direct na een MHP behandeling uit?

Direct na een behandeling van Micro Hair Pigmentation kan de hoofdhuid lichtelijk rood zijn. Dit kunt u vergelijk met een lichte zonnebrand. Hoe snel de roodheid vervaagt hangt af van uw huidtype. U kunt uitgaan van 1 à 2 dagen. De dag na de behandeling kunt u dus gemakkelijk over straat.

Wordt een persoonlijke intake geadviseerd?

Ja, het is zeer verstandig persoonlijk advies te krijgen vóór de behandeling. Een goed resultaat vinden wij erg belangrijk. Daarom nodigen we iedereen uit voor een gratis en vrijblijvend intake gesprek.

Om het u zo makkelijk mogelijk te maken biedt Clinic4Hair ook een gratis WhatsApp service aan. Aan de hand van enkele foto’s die u via WhatsApp met ons kunt delen geven de specialisten van Clinic4Hair een eerste advies.

Kan ik behandeld worden als ik een haarstuk of pruik gebruik?

Uw huid zal na het dragen van een haarstukje niet hetzelfde reageren als een normale huid. De huid is namelijk gevoeliger en dunner geworden na het dragen van een haarstukje.

Om uw huid voor te bereiden op Micro Hair Pigmentation, zal uw huid sterker moeten worden. Hiervoor dient u voor 3 tot 6 maanden uw pruik of haarstuk ‘s nachts af te laten. De hoofdhuid kan hierdoor weer normaliseren. Ook dient u een cortisone crème op voorschrift van een dermatoloog te gebruiken, zodat de huid weer aansterkt. Hierna zal het haarstukje een maand af moeten, zodat de huid voorbereid wordt voor de behandeling.

We willen geen risico’s nemen en de huid moet zeker geschikt zijn voor behandeling. Daarom raden wij aan een testsessie te laten plaatsvinden, mits goede voorbereidingen en nazorg. Een proefstukje kost €250,00. Tot een maand na deze testsessie moet het haarstukje nog afblijven. Als de reactie van uw huid na de test normaal is, kunnen eventuele verdere stappen voor Micro Haar Pigmentatie bekeken worden

3